ДИМОСКА Ангелина

 

Ангелина Димоска е родена 1975 година во Скопје. Дипломира музикологија на Факултетот за музика уметност во Скопје. Работи како музички критичар и новинар во весникот „Нова Македонија“. Работела и во весниците „Вечер“ и „Време“ како новинар и музички рецензент и во Третата програма на Македонското радио.

Објавувала текстови и рецензии во специјализираното музичко списание „Музика“ и во списанието „Театарски гласник“.

 

 

 

Member Type: 
Date of Birth: 
1975