Конкурси

 • Повик за пријавување трудови за 42. „Струшка музичка есен“

  Почитувани, Во пресрет на годинашното издание на манифестацијата „Струшка музичка есен“, кое ќе се одржи во периодот од 1 - 3 септември 2017 година,Сојузот на композиторите на Македонија објавува повик за трудови за 42-то издание на научната конференција „Струшка музичка есен“. Поаѓајки од...
  read more
 • Повик за пријавување трудови за 42. „Струшка музичка есен“

  Почитувани, Во пресрет на  овогодишното издание на манифестацијата „Струшка музичка есен“, кое ќе се одржи во периодот од 1-3 септември 2017 година, Сојузот на композиторите на Македонија објавува повик за трудови за 42 издание на научната конференција „Струшка музичка есен“. Поаѓајки од...
  read more
 • Интерен повик за пријавување комозиции за Концерт на ECCO во Брисел

  Сојузот на композиторите на Македонија - СОКОМ објавува Интерен повик за пријавување композиции за Концерт на ECCO кој ќе се реализира во рамките на Генералното собрание во февруари 2016 година во Брисел. Концертот ќе се реализира во соработка со ансамблот Sturm und Klang под диригентсво на ...
  read more
 • Интерен повик за едицијата „Македонска музика“

    Во рамките на едицијата „Македонска музика“ СОКОМ ќе реализира издавање на збирка ноти со композиции за соло пијано која ќе се издаде до крајот на годината. Ги повикуваме сите заинтересирани членови да пријават дела за соло пијано кои досега не биле вклучени во досегашните збирки, за...
  read more
 • Повик за пријавување дела за мешан хор a capella

  Во рамки на средбата на ECSA на 30 септември во Лондон, ќе се одржи следниот концерт на ECCO оркестарот, овојпат претставен со реномираните BBC Singers. За таа цел ECSA веќе го објави повикот за пријавување на дела за мешан  хор a capella (5-4-4-5). Повеќе детаљи околу...
  read more